MagicCode Week – Европейска седмица на програмирането 2018

#Europe CodeWeek 2018

Седмица на програмирането 2018

          Учителите по информационни технологии и компютърно моделиране Теодора Иванова, Иванина Нончева и Надежда Куманова проведоха седмица на програмирането в Средно училище „Васил Левски“. Всички ученици се включиха в предизвикателството да се впуснат във вълшебния свят на компютърните програми.

           През цялата седмица от 15-ти до 19-ти октомври учениците от I-ви до XII-ти клас, както и децата от Детска градина „Наталия“ се докоснаха до работата с платформите code.org, Code Avengers, FunLearning и Scratch.

         Учителите бяха подготвили различни забавления за всеки клас. Учениците от първи клас, които все още нямат досег с компютърните технологии нарисуваха първите си упражнения в компютърния кабинет. За тях огромно предизвикателство да работят с компютърното приложение за рисуване Paint. Тяхната задача беше да упражнят първите си знания по математика, използвайки магическия компютърен свят.

1b 1b_1

зад1клас1 зад1клас2

       Втори клас и четвърти клас също използваха графичния редактор Paint, за да упражнят своите знания по други учебни предмети. Те бяха много очаровани и щастливи, защото все още не изучават компютърна дисциплина и за тях беше много приятно да се забавляват, докато учат.

зад2клас2 зад2клас22зАд4клас

       Учениците от III клас изучават дисциплината Компютърно моделиране, затова за тях беше по-лесно да се справят с упражненията, подготвени от техния преподавател г-жа Надежда Куманова.

3b 3a

        Децата от детска градина „Наталия“ също направиха своите първи упражнения за училище.

nor

               За да отбележат подобаващо Европейската седмица на програмирането, всички ученици от V-ти клас се включиха в 12-седмична вдъхновяваща програма за астронавти. Те ще минат физическите дейности, които упражняват астронавтите и ще работят върху своя интелект, за да станат едни от първите завършили Fun Academy Space Nation Kids – проект на FunLearning.com.

5a 5a_1

5a_3 (2)5b

               Учениците от VI-ти клас направиха своите първи стъпки в света на програмирането и по-точно блоковото програмиране Scratch. Използвайки www.code.org те написаха своите първи програми на платформата, която предоставя сайта. Всички онези, които успяха да минат през всички нива и всички степени на трудност, получиха грамоти за участие.

6a_26b 6b_2

            Двете групи от VII клас използваха интернет платформата за обучение CodeAvengers. Там те успяха да напишат своите първи сайтове на езика за програмиране на уебсайтове HTML.

7a 7a_1

              VIII и IX клас също използваха w3school и  възможностите, които предоставя www.life-global.com. Сайт, разработен от HP, специално за обучения и курсове, преминаването през които изпраща безплатен сертификат, подписан от hp.

8a 8a_1 9a 9b 9b_1

certificate_401-page-001

           Учениците от XI клас се запознаха с основните функции на графичния редактор Photoshop. Те създадоха своите първи проекти.

11a

             Повечето ученици от X клас работиха заедно и създадоха своята цветна клавиатура, която закачиха на стената в компютърния кабинет, за да могат всички ученици да се възползват от diy/craft продукта им.

10a

   С разочарование, че е само една седмицата на програмирането, учениците от Средно училище „Васил Левски“, гр. Гълъбово очакват следващата учебна година, за да се запознаят с нови платформи и идеи за развитие!

image_pdfimage_print