Талантът е полет далечен…

За поредна учебна година СОУ „Васил Левски” отпразнува Ден на таланта в Деня на хумора и сатирата -1 април. Тържеството се проведе в Дома на културата „Енергетик“. Изявяването на разнообразни таланти си поставя благородната задача да представи сцена за развитието на талантливи ученици, осигурявайки им шанс за изява, зависещ изключително от техните качества и умения, трудолюбие и постоянство.

Тържеството откриха най-малките възпитаници на училището -1 а и б клас с изпълнение на хоро.

Учениците от 2, 3 и 4 клас представиха певческите си умения и танцови сюити, а Златомира Пенева от 4 а клас завладя сърцата на публиката със своето представяне по художествена гимнастика.

Своите умения по актьорско майсторство демонстрираха и учениците от театралния кръжок към училището с постановката: „8 март“. Актьорите от 6 клас така се вживяха в ролите си, че предизвикаха не само смях, но дадоха и добър повод за размисли.

Талантът е полет далечен. Да го развиеш и изявиш се изискват търпение и постоянство. Истинско откритие стана Виктория Ганчева от 7 клас с песните: „За тебе бях” и „Мой стих“, както и Габриела Димова и Гергана Кирева от 6 клас, които изпълниха песента: „Кукла“. Посланията на песните за приятелство и съпричастност, за вярност и оптимизъм отекна в сърцата на всички присъстващи в залата.

Елеонора и Денис от 8 клас бяха неповторими със своята шопска ръченица, Своите танцувални умения ни показаха и учениците от 5 клас с хип хоп танц.

Празникът завърши с изпълнението на Емил Иванов -танц в стил popping animation, с когото се представи отлично в българския формат: „България търси талант“.

Безспорно у присъстващите остана удовлетворението от срещата с изкуството, с красивото и доброто. Нека  съхраним онази искрица, която ни се дава с раждането, но която трябва да пазим и разпалваме, за да осветява делниците ни, да прави живота ни по-смислен и красив!

 

image_pdfimage_print