Седмица на предприемачеството

За поредна учебна година СУ „Васил Левски“ взе участие в Световната седмица на предприемачеството, която се проведе от 18 до 24 ноември, чийто домакин за България е Джуниър Ачийвмънт.
През изминалата седмица ученици от всички класове се включиха в различни инициативи, водени от глобалните теми: „Опазване на околната среда“, предприемаческия си дух и желание за развитие.
В нашето училище Световната седмица на предприемачеството стартира с участието на най-малките – I-IV клас, които чрез рисунки изобразиха своята мечтана професия.
Седмицата продължи с друга инициатива, в която се включиха учениците от прогимназиален етап (V-VII клас). Те подготвиха идеи за бъдещото си развитие. Част от тях, водени от иновациите в световен мащаб, представиха проекти на тема: „ Нови опаковки за млечни продукти“., както и мобилно занимателно-образователно приложение: „Играя и уча за български писатели“, „Приятелите от компютърните игри са до мен“.
Учениците от гимназиален етап имаха възможността да използват своите идеи и креативност, като взеха участие в състезание за най-иновативна покана за коледен базар. Всички участници вложиха творчество в своите изработки.

Чрез инициативата: „Ученици подготвят ученици“ деветокласничките Христиана и Анелия представиха презентация на осмокласниците, като ги запознаха с основните особености на процеса „предприемачество“.
Заложената тема в тази седмица беше: „Развитие на предприемачеството в България“ бе представена под формата на открит урок на учениците от XII клас.
Г-н Георги Анастасов, като представител на бизнеса в община Гълъбово, изнесе лекция на тема: „Да вдъхновим бъдещето“. Г-н Анастасов с удоволствие сподели своите първи стъпки в бизнеса, също така изложи реалната обстановка при стартиране на нов бизнес с нейните положителните и отрицателни страни.
В края на лекцията Женета Асенова от 12 клас поднесе на госта, специално изработен от нея сувенир.

image_pdfimage_print