Министърът на образованието Красимир Вълчев в Средно училище „Васил Левски“, гр. Гълъбово

На 03.06.2019 г. министърът на образованието на Република България Красимир Вълчев, Татяна Димитрова – началник на РИО – Стара Загора, Николай Тонев – кмет на община Гълъбово, Емилия Гочева – главен експерт „Образование“ в община Гълъбово и Димитър Василев – заместник-кмет на община Гълъбово посетиха Средно училище „Васил Левски“.

Специалните гости бяха посрещнати с погача, мед и сол, както подобава най-висшата форма на българското гостоприемство. Вокална група „Лъвчета“ с ръководител г-жа Веселина Георгиева поздрави с химна на учебното заведение всички присъстващи във фоайето на училището.

Министърът на образованието се срещна с всички учители, работещи в СУ „Васил Левски“. Основен акцент в дискусията, която проведоха, бяха актуалните проблеми в училищното образование. Учителите зададоха своите въпроси, а Красимир Вълчев обеща да даде възможност на учителите да създават електронно образователно съдържание – презентации, уроци, клипове, които да са достъпни онлайн и да се използват от всички колеги на територията на страната.

Директорът на СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово г-жа Нели Кючукова представи на гостите мултимедийна презентация, обхващаща дейностите, извършвани през учебната година; наградите, които учениците печелят и инициативите, в които участва целият колектив на училището. Материалната база и проектите бяха само част от детайлите, които направиха впечатление на посетителите от образователната сфера.

Иновативните уроци, които учителите създават успяха да оставят гостите без думи. Учителката по история г-жа Диана Костова представи част от такъв урок пред всички заедно с най-любознателните ученици от пети клас. Те впечатлиха със знанията си, получени в часовете, като отговориха на всички въпроси на своята преподавателка.

Преди края на посещението специалните гости получиха подаръци за спомен от гълъбовското училище с най-голям брой ученици. Гравираните дървени лъвчета винаги ще напомнят на министъра на образованието и началника на РИО за работата, която се върши в учебното заведение в Гълъбово и за всеотдайността на учителите, даващи знания на учениците.

image_pdfimage_print