Любимият урок за учениците от VI клас

    Една от най-харесваните теми по „Технологии и предприемачество“ за учениците от VI клас е „Технология на храните“. Занятието на тема: „Топлинна обработка на хранителните продукти“ се проведе в стола на училището. Учениците се подготвиха за часа като предварително се организираха и осигуриха необходимите продукти, материали, пособия и посуда (фритюрник, чинии, чаши, подправки) за процеса „пържене“. Определен беше майстор готвач Боян Славов и асистентки Александра Пехливанова и Минка Емилова, които се отнесоха изключително отговорно с поставената задача да помагат на съученика си. Останалите ученици се включиха активно в подреждането и сервирането на кулирарното изделие.

DSC_5448 DSC_5444

       С възбуждащ апетит от аромата и пикантния вкус на изпържените от тях картофи всички ученици се насладиха на приготвените продукти и видимо доволни от своя труд напуснаха работното си място.

DSC_5451

DSC_5450

image_pdfimage_print