Европейски ден на спорта в СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово

Европейският ден на спорта в училище е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

На 24.09.2021 г. се проведе седмото по ред издание на кампанията на Европейския ден на спорта в нашето училище. Той е своеобразен завършек на разнообразните дейности, които бяха реализирани в продължение на една година. Основните теми бяха: „Спортът като начин за подобряване на психичното здраве при децата“, „Чисто събитие -разделно събиране на отпадъци“ и „Активни пространства“ – как обновеният ни училищен двор подтиква децата към повече физически упражнения.  Тази година активностите отново са над 60, които бяха реализирани през цялата седмица. В тях се включиха всички ученици и учители на СУ „Васил Левски“, като бяха подкрепени и от родители. На различните спортни площадки в двора на училището се проведоха щафетни игри, състезания с тротинетки и велосипеди, флашмоб, народни танци, футбол, волейбол, народна топка и много други активности, които изпълниха всички участници с позитивни емоции.                

Всички инициативи на БГ Бъди активен, които са проведени в училишето през годината помагат на учениците да се чувстват по-уверени, да развиват умения и качества, които ги правят по-креативни, съпричастни и дейни.

image_pdfimage_print