Евродепутат на гости на младшите европосланици от Средно училище „Васил Левски“

         На 29.10.2018 г.  в училищния двор на Средно училище „Васил Левски“,  гр.  Гълъбово звуча химна на Европейския съюз. Поводът беше тържественото полагане на клетвата на младшите и старшите европейски посланици,  представители на едно от 40-те училища – посланици на Европейския парламент.  Гост на събитието беше Европейския депутат Ангел Джамбазки,  членове на неговия екип, местни политици и приятели.

DSC_8033 – Копие

      Евродепутатът сериозно приповдигна настроението на учениците със своите съвети и полезни изказвания,  отправени към младото поколение преди да раздаде на всеки младши посланик подаръци,  грамоти и напътствия. Младшите посланици са ученици от V,  VII,  VIII,  IX и XI клас,  избрани сред своите равноправни съученици,  след множество интервюта и редица мотивационни писма.

DSC_7966

     След полагането на клетвата и обещанията да защитават правата на своите съученици да работят за благото на родината и на Европейския съюз,  заедно със своя гост,  се оттеглиха на първия си сериозен Евродебат. Той се състоя в кабинет,  приготвен на тази цел, като всеки един от учениците – посланици имаше възможността да зададе своя въпрос и да преживее тръпката да бъде евродепутат само по разказите на Ангел Джамбазки.

DSC_8045

      Всички младши и старши посланици от СУ „Васил Левски“ останаха положително изумени,  щастливи и очаровани на ентусиазма и позитивния дух на евродепутата. Очарован беше и самият Ангел Джамбазки, който им подари портрети на големите български царе в знак на признание, за спомен от юриста.

DSC_8056

     Той им обеща помощ във всяко начинание,  даде им безценни съвети и ги мотивира да учат,  за да успеят,  за да направят света по-добро място за живеене.

image_pdfimage_print