Да кажем Не на тормоза в училище

ne na tormoza3

Казват, че бялото е цветът на мира и духовността, розовото пък било цветът на щастието, но за да има щастие трябва да има толерантност, съпричастност, емпатия и приемане.

Водени от желанието си да развием тези качества в нашите възпитаници, всяка година последната сряда на месец февруари, ние от СУ „Васил Левски„, гр. Гълъбово отбелязваме Световния ден за борба с тормоза в училище известен още като „Ден на розовата фланелка”.
Този ден започва да се отбелязва като протест, свързан с агресията в едно училище в канадската провинция Нова Скотия.Това събитие е организирано от двама ученици – Дейвид и Шепърт Травис Прайс. При откриване на учебната година през септември 2007 г. в тяхното училище група от по-големи ученици  се подигравали с един деветокласник, че дошъл на училище с розово поло. На следващият ден упоменатите вече ученици  решили да се организират и да купят и разпространят сред съучениците си 50 броя розови тениски в подкрепа на  тормозеното момче.

В самия ден – 24 февруари, всички бяхме в розово и  всички ученици направиха сърце и извикаха със силен глас „Не на насилието и тормоза ,“Да” на приятелството!” В часовете занимания по интереси в групите за целодневно обучение I-IV клас г-жа Олга Стоянова -психолог в СУ “Васил Левски”, проведе дискусия с учениците на тема: “Не на тормоза в училището и в обществото”.

image_pdfimage_print