Група за разговори на английски език

     На 29.01.2018 г. учениците от СУ „Васил Левски“ отново бяха посетени от чужденци, които участват в „Групата за разговори на английски език“, която се организира всеки понеделник, за да имат учвниците възможност да упражняват реално своите умения.

     За изненада на децата, този път вместо двама души от чужбина пристигнаха два пъти повече. Имената ни е много трудно да произнесем, но пък разговорите бяха много интересни, защото имахме среща с две момичета от Унгария, едно по Португалия и едно от Украйна. Въпроси за различни традиции и обичаи, хобита, интереси, музика, филми, училище, личен живот и много други бяха зададени и от двете страни. Учениците работиха в екип и си помагаха с превода и образуването на изречения на чуждия език.

27606233_2025134007733090_2055266189_o

   До края на учебната година училището ще посреща чужденци благодарение на „ЦЕНТЪР ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ИНИЦИАТИВИ – СТАРА ЗАГОРА.  Ученици от различни възрасти посещават групата и се наслаждават на ученето на английски език в реална обстановка, което е научно доказано – най-добрият метод за изучаване на чужд език.

image_pdfimage_print