В Габрово по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда” – модул „Културните институции като образователна среда“

На 17.06.2021 г. учениците от IV а и IV б клас на СУ „Васил Левски“ – гр. Гълъбово посетиха Национален Музей на Образованието – Габрово. Това посещение бе организирано по НП „Осигуряване на съвременна образователна среда” – модул „Културните институции като образователна среда“. В НМО учениците се докоснаха до реални исторически артефакти, усетиха автентичната атмосфера на времето, изслушаха с интерес увлекателната беседа на музейните специалисти и се запознаха с историята на българското образование от IX до XX век. Най-впечатляваща за учениците бе възстановката на взаимно училище.

След НМО учениците посетиха и Дом на хумора и сатирата – Габрово. Там се позабавляваха в Огледалната зала, в Град Градина, гледаха и слушаха филмирани габровски шеги.

Последната спирка на групата беше Етнографски музей на открито „Етър“, който представлява възстановка на българския бит, култура и занаятчийство. Учениците разгледаха с голям интерес къщите със занаятчийски работилници, водните съоръжения и други сгради, закупиха си сувенири и лакомства и се прибраха в Гълъбово с чудесно настроение.

image_pdfimage_print