„Времето е в нас и в нашите мечти“

Патронният празник на СОУ “Васил Левски”, гр. Гълъбово се с12705343_1028131430540443_8165746886608509322_nъстоя  на 19 февруари, когато се навършват 143 години от обесването на Апостола на свободата. За да уважат събитието, в голямата зала на Дома на културата „Енергетик“ в града,  присъстваха  г-жа Светла Боянчева – председател на Общински съвет гр. Гълъбово, г-н Димитър Василев- зам.кмет на община Гълъбово, г-жа Емилия Гочева- главен експерт в отдел „Образование“, директори на детски и учебни заведения, представители на фирми, общественици, бивши и настоящи ученици и учители на учебното заведение, родители.

Мото на тазгодишния патронен празник беше мотото на СОУ “Васил Левски” : „Времето е в нас и в нашите мечти”. Празникът на училището започна с  химна на РБ и посрещане на училищното знаме. Последва представяне на редица факти от живота и делото на Васил Левски.

Поздравително слово поднесе г-жа Нели Кючукова- директор на учебното заведение.  “ Няма по-светла и чиста личност в историята ни от тази на Васил Левски. Васил Иванов Кунчев, известен като Васил Левски и Апостола на свободата, е един от най-великите българи и нашето училище с гордост носи неговото име. Тази година СОУ „Васил Левски“  чества 32 години от своето създаване. Това е най-младото училище в цялата община, но в същото време и най-голямото, с най- голям брой ученици с паралелки от 1-ви до 12-ти клас..“ Директорът на училището направи равносметка на успехите, постигнати от учениците на училищни и  областни олимпиади и спортни състезания и  се обърна с благодарност към всички бивши и настоящи учители за техните усилия, старание и всеотдайност.

Празничната програма продължи с тържествен спектакъл, в който учениците  на СОУ „Васил Левски“ рецитираха стихове, пяха песни, танцуваха и поставиха  пиеси за живота  и делото на Апостола.

image_pdfimage_print