Весело Halloween състезание

       В България православната църква отбелязва празника на Вси светии в началото на лятото, в първата неделя след Петдесетница. А през ноември е Архангеловата Задушница – в съботата преди Архангелов ден, който е винаги на 8 ноември. А що се отнася до Хелоуин, у нас всеки разбира празника по различен начин. За едни той е неприемлива  българите традиция, други го виждат като заплаха за българските деца и техните ценности, а трети за забавен повод за празник и причина децата да бъдат по-усмихнати и различни.

             DSC_8090

               По този повод онези, които не намират нищо лошо в това да се маскират като страшни, красиви или страшно красиви същества и любими герои, да се забавляват за няколко часа като не-себе си и да продължат живота си с един хубав спомен в повече и Ученическия парламент при Средно училище „Васил Левски“ организираха състезание за най-страшен костюм, грим и оригинална halloween идея. Участваха ученици от I-ви до IX-ти клас. Повечето от тях участваха в състезанието като своите любими приказни герои, а другите им помагаха като ги гримираха. Всички ученици се забавляваха много, всеки имаше възможността да покаже своя костюм индивидуално и да разкаже за героя си. Конкурсът завърши с дискотека.

DSC_8087 DSC_8088 DSC_8089 DSC_8193 DSC_8194 DSC_8196

         Председателят на ученическия парламент Ивелина Иванова, ученичка от IXти клас и министър на Националния съвет на децата и нейният екип от съученици бяха подготвили грамоти за участие на всеки клас, лакомства за всички и специални награди за всяка категория. Жури на конкурса бяха г-жа Павлина Георгиева, учител по Икономически дисциплини, Пенка Атанасова, училищен психолог и г-жа Теодора Иванова, учител по ИТ. Фотограф на цялото събитие беше Стефан Боянов, ученик от X клас и представител на Фотокръжока при СУ „Васил Левски“.

DSC_8167 DSC_8170 DSC_8175 DSC_8178 DSC_8181 DSC_8183 DSC_8186 DSC_8188 DSC_8190 DSC_8197

DSC_8165

image_pdfimage_print