„Седмицата на #Иво“ в СУ „Васил Левски“

„Журналисти в училище“ е среща на ученически въпроси и журналистически отговори.

       Инициативата е на Фонд „Валя Крушкина“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и има следните цели:
– да повиши медийната грамотност на ученици от горен курс на обучение;
– да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите;
– да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на гражданите;
– да провокира интереса на учениците към журналистическата професия.

       На 17.04.2018 г. учениците от гимназиален етап при СУ „Васил Левски“. гр. Гълъбово бяха посетени от известни софийски журналист, блогър, общински съветник Иво Божков. Завършил политология в монреалския университет и Института по политически науки в Париж. Работил в Национална мрежа за децата. От началото на 2014 годинa водещ на „Седмицата на живо“ по Евроком ТВ. Отразява на живо в интернет протестите през цялата 2013 година. Печели 4 награди за журналистика и правозащитност – Валя Крушкина журналистика за хората, БГ Сайт за онлайн журналистика и награди „Човек на годината“ на журито и на публиката. 

DSC_6082

      Иво Божков разказа за всички места, които е посетил, всички истории, които е преживял, всички инициативи, в които се е включвал, даде полезни съвети на учениците за съвременния живот и за всички опасности и възможности, които предлага той. Най-заинтригуваните репортери от кръжока по Журналистика размениха своите координати с госта си и взаимно си обещаха бъдеща комуникация.

image_pdfimage_print