Световна седмица на предприемачеството в СУ „Васил Левски“

      За трета поредна година учениците от СУ „Васил Левски“ имаха възможността да участват в международната кампания „Световна седмица на предприемачеството“ на официалния домакин Джуниър Ачийвмънт България. Целта на тази значима инициатива на ДАБ е да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение.

       Тази година в нашето училище кампанията се проведе на 14 ноември. Инициативата, която организира г-жа Павлина Георгиева, се състоя под формата на открит урок в 11 клас с участието на гост предприемач Добросвета Лечева  и Мила Славова,  учител в начален етап от СУ „Васил Левски“.

     Г-жа Лечева е млад и амбициозен предприемач, успял едва на 25 годишна възраст да открие своя предприемачески дух и да го развие в транспортния бизнес. Тя разказа на учениците  как е стигнала до идеята за своя бизнес, какви трудности е срещнала в развиването му и как е успяла да го задържи на пазара на труда.

    23584977_1147034882098097_1601300848_o                                                     Изказването й предизвика интерес у учениците, които зададоха въпроси относно нейната работа: Имала ли е предварително сключени договори с фирми, спестяват ли се средства, имала ли е капиталови резерви. Някои от учениците представиха пред госта ни свои идеи за бизнес и поискаха съвет дали ще е успешен.

       Приносът за осъществяването на това значимо събитие е на г-жа Лечева и на г-жа Мила Славова, която също даде ценни съвети от своята предприемаческа дейност в сферата на търговията.

 

image_pdfimage_print