Световна седмица на парите

Световната седмица на парите, организирана от JA Bulgaria, за поредна година беше отбелязана в СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово. Макар организирана и проведена по различен начин вследствие на пандемичната обстановка, учениците от всички етапи на обучение бяха обхванати в инициативите, които бяха проведени в периода 22-28 март.

В час на класа беше представен видео урок за еволюцията на парите, подготвен от учениците: Силвия Стефанова – VIII клас, Христомир Георгиев – VIIIклас, Пламена Илиева – X клас и Джесика Керанова – XI клас под мотото „От ученици за ученици“.

На 24 март беше организирана игра за финансова грамотност чрез приложенето LearningApps.org и проведена в Microsoft Teams. В нея участие взеха учениците от гимназиален етап, които се представиха достойно и активно, като показаха отлични знания и бързина.

Учениците от всички етапи на обучение имаха възможността да участват и в конкурсите на национално ниво, организирани от JA Bulgaria: за най-креативен колаж на тема „Моята валута“ за ученици в начален етап  и конкурс за ученически екипи „Финансов Lifehack за моето бъдеще“.

image_pdfimage_print