КРИСТИЯН ЛАЛЕВ И НИЯ КОЛЕВА С МНОГООБЕЩАВАЩ СТАРТ НА НАЦИОНАЛНАТА ПОЕТИЧНА СЦЕНА


По традиция по време на Яворовите януарски дни в Чирпан се обявяват резултатите от Националния литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя“. Освен популяризиране живота и творчеството на Яворов, една от основните задачи, които си поставя къща музей „Пейо К. Яворов“ – гр. Чирпан, е откриването и поощряването на млади таланти. 
Тази година ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово премериха литературния си талант с 92 творби от цялата страна.

Участието в Националния литературен конкурс „И ти си в мене – ти, родино моя“ за малките таланти от СУ „Васил Левски“, гр. Гълъбово – Кристиян Лалев от V-ти клас и Ния Колева от II-ри клас, е първо в литературен конкурс и за двамата. Жури в състав: поетесата Виолета Христова – председател, и членове: поетесата Ана Цанкова и Тодор Иванов – председател на фондация „Яворов“, определи Кристиян Лалев да заеме II-ро място, а Ния Колева да получи поощрителна награда в І-ва възрастова група – V-VІІ клас – раздел „Поезия“, V-VІІ клас. Ръководител на учениците е г-жа Кремена Колева-старши учител по БЕЛ.

Награждаването ще бъде по време на Яворовите януарски дни на 15.01.2020 г. (сряда) от 14:00 часа в експозиционната зала на къща музей „Пейо К. Яворов“ – гр. Чирпан.

Благодарим на нашите ученици за достойното им представяне и очакваме покоряване на още много литературни върхове!

image_pdfimage_print