Качествено професионално образование, сигурност в бъдещето!

       20 професионални гимназии и 7 предприятия от област Стара Загора се включиха в тазгодишната шеста поредна Областна панорама на професионалното образование и кариерно ориентиране. Тя бе открита на 13-ти април, петък от 11ч. в Залата за художествена гимнастика на Община Стара Загора. Основна цел на организаторите беше да се представи професионалното образование, за да се засили интересът към него, и седмокласниците, както и техните родители, да направят своя информиран избор за бъдеща професия.

DSC_6010

     Основни организатори на събитието бяха Регионално управление на образованието – Стара Загора, Община Стара Загора, Търговско-промишлената палата и Клубът на работодателя Стара Загора.

DSC_6019

       В редиците на професионалните училища тази година присъства и Средно училище „Васил Левски“. Учениците и учителите представиха своите специалности, рекламни материали и бъдещи цели. Представители на Общинска администрация гр. Гълъбово също взеха участие в панорамата като доверени партньори на амбициите и упоритата работа на екипа от СУ „Васил Левски“.

DSC_6044 DSC_6028 DSC_5986 DSC_5964

       Останалите участници в панорамата и официалните гости останаха впечатлени от присъствието и представянето на учениците. Те запознаха всеки, който разгледа щанда им, с план-приема за учебната 2018/2019 година. Чрез презентации се демонстрираха условията на обучение, извънкласните дейности и традициите в училището.

image_pdfimage_print