Европейски ден на спорта в СУ “Васил Левски”

За осма поредна година учениците от СУ „Васил Левски“ взеха активно участие в Европейски ден на спорта в училище – 2022.
В инициативата на Сдружение „BG Бъди активен“ заедно с учениците спортуваха децата от двете целодневни градини в нашия град – „Радост и „Наталия“, от Дневния център за деца и младежи с увреждания, много родители, баби, дядовци, всички учители и служители в училището.
Бяха реализирани планираните 100 активности. Те бяха осъществени за цяла седмица, а не само в един ден.
Освен обичайните спортове учениците си припомниха доста позабравени игри. Проведоха се утринна гимнастика, флашмоб, танци и щафетни игри.
През тази година допълнителна тема на кампанията на „BG Бъди активен“ е „Зелено образование чрез спорт“ за насърчаване на физическата активност, съчетана с грижа за околната среда. Под мотото „Спорт#Без отпадъци“ се проведоха забавни игри, зелено събитие, модно ревю и много други инициативи, посветени на разделното събиране и рециклирането на отпадъци.
На 30.09.2022 г. на всички спортни площадки в училището се проведе голям спортен празник, в който се включиха всичките 19 паралелки, подкрепени от много родители и близки.

image_pdfimage_print